Hand sketching Myths or Facts concept with white chalk on blackboard.

3 mituri spulberate despre job-ul perfect

 

Povestea de astazi este despre un job, asa-zis,  perfect si despre toate miturile populare pe care le auzim de obicei cand vine vorba de cariera. Suntem invatati de mici sa muncim pentru a ajunge undeva, munca e parte din viata noastra inca de la o varsta frageda, si o putem regasi sub diverse forme.

Indiferent daca esti intr-o pozitie de inginer proiectant, manager operational  sau una de CEO, la un moment dat iti pui intrebarea daca job-ul pe care il ai este ceea ce iti doresti.

job-ul perfect

Cariera ne-o alegem, in cel mai fericit caz, in functie de pasiuni, aspiratii si aptitudini. Un citat celebru spunea “Do what you love and you will never work a day in your life” (tr. Fa ceea ce iubesti si nu va mai trebui sa lucrezi o zi in viata ta). Suna excelent, dar haide sa iti spun de ce nu poate fi un reper dupa care sa ne ghidam profesional. Vom spublera impreuna 3 dintre cele mai comune astfel de mituri, care ne ridica niste asteptari aproape imposibil de urmat in viata reala.

 

1. Exista un job perfect pentru fiecare dintre noi

Este unul dintre cele mai populare mituri pe care le-am auzit, si majoritatea oamenilor  cad in capcana lui. Parerea mea este ca sunt o multime de job-uri pentru tine, depinde doar in ce moment al vietii te afli. Cariera ta va fi cu siguranta un continuum de invatare si de acumulare de noi experiente si interese, nu neaparat un target de atins, asa ca stai in permanenta alert la ce se intampla in jurul tau si cauta mereu sa te dezvolti.

2. Odata ce ai pornit pe-un drum, esti blocat acolo pe veci

Nu esti niciodata blocat, totul depinde de tine si de ce esti dispus sa faci ca sa iesi cu usurinta din acea situatie. Majoritatea persoanelor raman “blocate” pe o anumita pozitie, intr-o anumita companie de cele mai multe ori din motive financiare sau din obisnuinta.job-ul perfect

O pozitie cu vechime ofera un sentiment de siguranta si de stabilitate, iar multi dintre noi nu suntem dispusi sa renuntam la asta. Daca stii ca esti un candidat valoros care ar putea oferi ceva in plus si esti deschis sa te dezvolti, nu strica sa incerci sa iti gasesti o pozitie care te face mai fericit. Fa-o acum!

3. Ar trebui sa imi aleg cariera in functie de aptitudinile pe care le am

Da, in mod normal cam asa functioneaza lucrurile. Insa, exista un risc mare ca facand aceeasi munca zi de zi, timp de ani de zile, sa nu iti aduca satisfactie profesionala, chiar din contra. In momentul in care iti alegi drumul in cariera, asigura-te ca noul job vine la pachet cu posibilitati de dezvoltare, de acumulare de noi cunostinte si cu posibilitati de avansare.

Job-ul perfect nu exista, perfectiunea in sine nu exista. Poti gasi in orice ai alege sa faci un strop de fericire, un motiv care sa te ajute sa il faci cu placere. Acela ar putea fi un target de urmat pentru fiecare dintre noi. Cauta mereu sa inveti ceva nou, dezvolta-te, mentine-ti mintea deschisa la noi oportunitati si cu siguranta vei avea o cariera de success.

Am atins doar cateva subiecte “tabu” cu acest articol, la care probabil ne gandeam deja amandoi. Perceptia unui job ideal ne-o cream fiecare dintre noi, asteptarile imposibile aduc dupa ele doar dezamagiri. Viata e prea scurta pentru asta.

In aceasta goana continua dupa fericire, ce te face pe tine implinit la locul de munca?

Drag,

Claudia

 
x
x

Vreau sa stiu mai multe despre vanzari

Leave a Reply

Your email address will not be published.