invataturi, decizii, drum, primavara

Invataturi in prag de sarbatoare

 

Cum cele mai memorabile invataturi vin deseori din povesti, m-am gandit ca in prag de sarbatoare sa iti impartasesc intelepciunea unei povesti care sper sa te puna pe ganduri.

Povestea spune ca odata erau trei prieteni care isi doreau sa urce impreuna un munte, deoarece in varful muntelui traia un batran intelept pe care toti doreau sa-l cunoasca.

In timp ce urcau, la un moment dat ajung la o rascruce si fiecare alege sa urmeze cate o carare diferita. Primul alege o carare abrupta, ce urca drept catre varf. Nu-i pasa de pericole, dorinta lui era sa ajunga in varful muntelui cat mai repede. Al doilea, alege o cale care nu era la fel de abrupta, insa strabatea un canion ingust si accidentat. Cel de-al treilea alege o carare mai lunga, ce ocolea muntele serpuind in pante line.

După 7 zile, cel care urcase pe calea abrupta ajunge in varf, extenuat si plin de rani. Nerabdator se aseaza sa-si astepte prietenii. După o alta saptamana, ametit de vanturile puternice care i se impotrivisera, ajunge si al doilea. Se aseaza in tacere langa cel dintai, asteptand. Trecura alte doua saptamani si sosi cel de-l treilea, cu fata stralucindu-i de fericire, semn al unei profunde stari de liniste si multumire interioara.

Ceilalti doi erau furiosi pentru ca drumul lor a fost greu si au avut mult de aşteptat, in timp ce drumul celui de-al treilea parea sa fi fost o adevarata placere. Asa ca, odata ajunsi la batran, l-au intrebat care drum a fost cel mai bine ales.

– Ce ai invatat tu? il intreba inteleptul pe primul ajuns.

– Ca viata este grea, plina de pericole si greutati. Ca este plina de suferinta si adeseori ceea ce intalnesc in cale imi poate provoca rani. Ca pentru fiecare pas inainte, trebuie sa duc o lupta incrancenata. Asadar, am ales eu calea cea mai buna catre tine?

 – Da! ai ales bine, spune batranul. Iar tu, tu ce ai invatat? il intreba mai apoi pe al doilea.

 – Ca in viata multe lucruri ma pot abate din cale, ca uneori pot sa pierd drumul, ajungand cu totul altundeva decat doresc. Cu toate acestea, daca nu imi pierd increderea, reusesc pana la urma. Asadar, am ales eu calea cea mai buna catre tine?

– Da! ai ales bine. Iar tu, ce ai invatat? il intreba pe al treilea.

 – Ca ma pot bucura de fiecare pas pe care il fac daca aleg sa am rabdare. Daca inteleg ca viata nu este o povara, ci un miracol, atunci sunt primit cu bucurie sa iau parte la ea. Am invatat ca iubirea care ma inconjoara din toate partile imi poate lumina sufletul, daca ii dau voie sa patrunda acolo. Asadar, am ales eu calea cea mai buna catre tine?

– Da, ai ales bine!

Uimiti de raspunsurile batranului intelept, cei trei prieteni cad pe ganduri si inteleg intr-un final, ca orice rascruce ar alege, viata fiecaruia este rezultatul alegerilor facute. Viaţa e suma tuturor alegerilor pe care le facem, atât conştient, cât şi inconştient, iar cateodata este surprinzator cum viata ne pune la incercare prin propriile alegeri.

Iti doresc ca viata ta sa fie pavata cu cele mai potrivite alegeri, care sa te conduca catre rezultatul dorit.

Sarbatori Fericite! 😊

Drag,

Claudia

 
x
x

Vreau sa stiu mai multe despre recrutare

Leave a Reply

Your email address will not be published.