Cozy Livingroom Overlooking Ski Resort Mountains View Fireplace Winter Free Wallpapers

Morcovul, oul si bobul de cafea

 

E iarna afara, zapada apasa acoperisul, iar copiii nu mai contenesc sa arunce cu bulgari in scandurile gardului. Maria sta in fereastra, e un final de an dificil. S-au intamplat atat de multe anul acesta, a avut momente grele dar nu  intotdeauna a stiut cum sa le faca fata. Tatal ei o vede, o mangaie si ii spune : „ Hai sa iti spun povestea cu morcovul, oul si bobul de cafea.”

Maria merge cu tatal ei in bucatarie. Tatal umple trei vase cu apă şi le pune pe foc. In scurt timp toate au început să fiarbă. În primul vas a pus morcovi, în al doilea ouă, iar în ultimul recipient boabe măcinate de cafea.

Fara sa spuna un cuvant, a lasat vasele sa fiarba. Dupa aproape douzeci de minute, a stins focul. A scos morcovii afara şi i-a pus într-un castron, la fel a facut şi cu ouale. Apoi a strecurat cafeaua şi a pus-o intr-o cana. Intorcandu-se spre fiica sa, a intrebat-o : „Spune-mi, ce vezi?”.

„Morcovi, oua şi cafea” a raspuns tanara. Tatal a rugat-o sa atinga morcovii. Fiica a facut intocmai si a vazut ca erau moi. Apoi tatal a rugat-o sa ia oul si sa il sparga. Dupa ce a desfacut coaja, a observat oul fiert tare. In cele din urma, tatal a rugat-o sa ia o inghititura de cafea. Tanara a zambit, savurand aroma bogata a bauturii. Apoi, a intrebat: „Ce inseamna toate acestea, tata?”.

„Vezi tu, draga mea, fiecare element a trecut prin aceeasi adversitate – apa in fierbere – dar fiecare a reactionat diferit. Morcovul, care la inceput a fost tare si de nezdruncinat, s-a inmuiat si a devenit fragil. Oul a fost fragil. Coaja lui subtire ii proteja interiorul lichid, dar dupa ce a fiert în apa, interiorul sau s-a intarit! Boabele de cafea au fost, in schimb, deosebite. Dupa ce au stat in apa fiarta, au schimbat apa.

„Care dintre acestea esti tu? Si-a intrebat tatal fiica… „Cand greutatile te lovesc, cum reactionezi?” „Precum un morcov, un ou, sau un bob de cafea?” Gandeste-te: Cum sunt eu? Sunt ca morcovul care pare puternic, dar, în faţa unei dureri sau încercări dificile devine fragil şi îşi pierde forţa? Sunt ca oul care incepe fragil, dar se schimba după o crestere dura in temperatura? Am un spirit fluid, insa după o despartire sau o dificultate financiara, coaja mea arata la fel, in schimb pe interior sunt plin de amaraciune si dur, cu o inima rece? Sau sunt precum bobul de cafea? Acesta schimba apa fierbinte, adica tocmai circumstanta care cauzeaza durerea. Cand apa devine fierbinte, aceasta elibereaza o aroma aparte.

Daca esti precum bobul de cafea cand lucrurile sunt dificile, vei reusi sa schimbi situatia in care esti. Cand treci prin momente intunecate, iar incercarile sunt mari, tu te ridici deasupra lor!

Iti doresc sa fii ca un bob de cafea, sa schimbi lucrurile in jurul tau, chiar daca uneori realitatea te copleseste. Decizia e a ta!

Sarbatori Fericite. 😊

Drag,

Claudia

 

 
x
x

Vreau sa stiu mai multe despre recrutare

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.