Nu gasim persoana potrivita. Ne puteti ajuta?

 

traia un negustor care avea o familie mare.
Intr-o duminica, dupa o zi lunga petrecuta la targ, se intorcea obosit spre casa, agale pe calul sau.
Era o zi calduroasa de vara si s-au oprit la umbra unui copac, sa lase calul sa manance si el sa se odihneasca, caci mai era cale lunga pana acasa.

 

Asa se face ca negustorul a adormit vreme de cateva ceasuri, iar cand a deschis ochii, calul nu mai era de gasit.
Nici nu a apucat sa se dezmeticeasca, ca l-a vazut pe inteleptul satului apropiindu-se si s-a grabit sa-l intrebe:

 

– Batrane, am adormit un ceas. Si cand m-am trezit, calul meu nu mai era de gasit. L-ai vazut cumva?
Iar inteleptul i-a spus:
– Un cal orb de un ochi?
– Da.
– Si cu dintii stricati?
– Da.
– E cumva si schiop?
– Da.

 

 

negustorul il intreaba:
– Cum ai stiut ca acel cal e schiop?
– Am vazut urma copitelor pe pamant si asa am priceput ca e schiop. Uite, haide sa mergem pe urmele lasate de calul tau pe si il vom gasi.

 

Neincrezator negustorul a mers impreuna cu inteleptul pe urmele calului si l-au gasit in urmatorul sat.
-Ia te uita unde ai ajuns, zise cu bucurie omul cand a vazut calul. Apoi a spus localnicilor cum a fost ajutat de acel batran intelept.

 

Intamplarea a ajuns la urechile imparatului, care a fost foarte intrigat de aceasta intamplare. A vrut sa stie mai multe despre acest batran intelept care a reusit sa dea de urma calului ratacit, cu stiinta lui.

 

Asa se face ca imparatul si-a trimis oamenii sa il gaseasca si sa il aduca la curte pe batranul intelept, pentru ca e valoros sa ai asemenea oameni langa tine.
Batranul intelept a primit vestea cu bucurie. Si de atunci isi traieste zilele alaturi de imparat si gaseste rezolvarea problemelor cu cunoasterea si priceperea lui.

 

bucuros pentru ca il descrisese intocmai, a grait:
– L-ai vazut?
-NU L-AM VAZUT.
Negustorul s-a mirat. Cum sa nu-l fi vazut? Atunci cum de l-a descris intocmai?
– Cu siguranta l-ai furat, altfel cum ai fi stiut asa de bine cum arata?
Inteleptul a raspuns intr-un glas:
– Nu l-am furat, pe onoarea mea!
– Cum ai stiut ca, calul meu nu vede cu un ochi?
– Fiindca un cal chior mananca, de obicei, dinspre partea ochiului sanatos. Si nu se atinge de iarba pusa in partea ochiului vatamat. Iar pe poteca pe care am venit, am vazut iarba mancata pe o singura parte.

 

Apoi, negustorul l-a intrebat:
– Cum de ai stiut ca are dintii stricati?
– Se vede in urmele din iarba, ca este in unele locuri rupta si in unele locuri este smulsa.

 

 

Cand se doreste ocuparea unei pozitii, companiile apeleaza la toate resursele posibile pentru gasirea candidatilor potriviti, astfel cauta in baze de date, posteaza anunturi pe E jobs, Bestjobs, LinkedIn sau cer recomandari. Cand epuizeaza toate aceste metode, iar candidatul potrivit nu este de gasit, companiile incep sa ia in calcul posibilitatea externalizarii serviciilor de recrutare.

 

Exista o serie de avantaje pentru externalizarea serviciilor de recrutare.

 • Statisticile recente arata ca externalizarea poate reduce costul total al serviciilor livrate pana la 50%.
 • Companiile care aleg sa isi externalizeze serviciile de recrutare au acces la tehnici si tehnologii noi de
  care nu ar putea beneficia prin intermediul propriilor resurse.
 • Cu ajutorul externalizarii, companiile obtin servicii de calitate mai mare sau cel putin egale la un pret
  mai mic.

 

Bineinteles, exista sanse sa intervina dificultati pe parcursul colaborarii, parteneriate esuate, promisiuni “ambitioase” sau clienti care fug de responsabilitati, insa acesta este un risc care merita asumat, dar care poate fi evitat daca iti alegi cu grija partenerul si stabilesti de la inceput termenii si conditiile optime pentru un rezultat de succes. E important sa te asiguri ca partenerul tau este capabil sa isi ia un angajament pe termen lung si e dispus sa faca eforturi pentru a asigura bunastarea relatiei.

 

 • PriceWaterhouseCoopers a publicat un studiu conform caruia outsourcingul de resurse umane reduce costurile cu peste 50 la suta.
 • Sistemele in-house de HR management sunt “mai costisitoare si mai putin strategice” decat cele oferite de catre o companie de servicii de resurse umane.
 • Externalizarea resurselor umane poate economisi sume mari de bani si cu recrutarea si formarea de personal HR intern.
 • Multe companii sunt castigate financiar atunci cand externalizeaza functiile de resurse umane catre un furnizor de servicii de resurse umane.

 

Te-ai decis sa faci o recrutare in house?

Te-ai gandit cat te costa si ce implica?

Iti detaliem procesul si ce presupune fiecare etapa, ca la final sa afli care este costul real al procesului de recrutare intern.

 

Prima etapa implica elaborarea fisei postului si a unui profil complet al candidatului. Cat dureaza aceasta etapa? Cel putin 2-3 zile in care te ocupi activ de aceste aspecte. Daca nu aloci suficient timp acestei etape si este tratata cu superficialitate, recrutarea este compromisa, pentru ca este un element cheie. Acest prim pas al recrutarii subliniaza importanta prezentei unui consultant HR in procesul de recrutare.

Iti este cel mai la indemana sa promovezi anuntul de recrutare pe site-urile de joburi. Poti pierde o zi cu research-ul si elaborarea anuntului de angajare, la care adaugi si costurile publicarii de anunturi.

Dupa screeningul cv-urilor aplicantilor, urmeaza un scurt interviu telefonic cu cei selectati, in numar de 50, poate 100 de persoane. Iti aloci aici minimum 10 minute pe candidat si iti poti ocupa agenda de lucru cel putin 2 zile doar pentru aceasta etapa.

Dupa ce ai intervievat telefonic candidatii, selectezi 20 dintre ei pentru interviul fata in fata. In cazul in care este vorba de mai multe etape in cadrul interviului si in functie de complexitatea postului poti aloca pana la 3 zile cu aceasta etapa.

Un chestionar de personalitate dureaza cel putin 45 de minute pentru a fi completat, si iti ia 1 zi pentru evaluarea rezultatelor. Acestei etape ii acorzi minimum 4 zile.

In cadrul unui proces de recrutare ai nevoie de 2 angajati care sa se ocupe de recrutare si au nevoie de minimum 3-4 saptamani ca sa gestioneze procesul.

 

Odata ce postezi anuntul, primesti CV-uri. Imagineaza-ti ca aloci in medie 5 minute fiecarui CV si le sortezi apoi pe cele care se potrivesc intr-o proportie de 70% cu profilul pentru care recrutezi. Tinand cont ca la un anunt de angajare se primesc aproximativ 500 de CV-uri, la un calcul simplu rezulta un numar de 41, 42 de ore dedicate doar acestei etape.

Cat inseamna pentru bugetul companiei tale doi angajati care sa lucreze cel putin o luna pentru o recrutare?

 

Ai luat in calcul CATI BANI PIERZI prin faptul ca pozitia ramane vacanta si alti angajati desfasoara munca acestuia in mod ineficient, luandu-si din timpul necesar atingerii obiectivelor lor?

 

Costurile recrutarii in house se ridica si prin anunturile pe site-urile de recrutare, cu toate ca acestea nu iti garanteaza succesul recrutarii.

 

Ti s-a intamplat sa faci o recrutare in house si sa nu ai rezultatele dorite?

 

Ai urmat toate etapele procesului de recrutare si nu ai gasit candidatii doriti?

 

Daca nu ai trecut printr-un proces de recrutare, acestea sunt etapele de urmat si poti sa iti faci o idee care sunt costurile si resursele necesare unui singur angajat.

 

Nu esti hotarat daca sa faci recrutarea inhouse sau sa externalizezi?

Ce iti aduce in plus externalizarea fata de recrutarea inhouse?

 

 • Un studiu din 2012 al CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) arata ca externalizarea resurselor umane este o tendinta in crestere majora in mediul de afaceri de azi.
 • Din 2005 piata europeana de externalizare a resurselor umane este intr-o continua crestere
 • Ritmul este mai rapid decat cel al pietelor din SUA si Canada.
 • Cota Europei in domeniul de outsourcing de resurse umane la nivel mondial a crescut de la 20% la 30%.
 • Recrutarea si formarea de personal HR intern.
 • Multe companii sunt castigate financiar atunci cand externalizeaza functiile de resurse umane catre un furnizor de servicii de resurse umane.

 

 

 

 

 

 

 

 

Care sunt motivele pentru care companiile aleg sa externalizeze procesul de recrutare si selectie?

Cel mai important beneficiu pentru companii, cu un procent de 49% este considerat reducerea costurilor.

 

Companiile care aleg totusi sa faca recrutarea intern, o fac sub presiunea timpului, neglijand stabilirea criteriilor adecvate pentru pozitia cautata, ceeea ce duce la o selectie superficiala a candidatilor iar recrutarea se transforma intr-un esec, fiind necesara reluarea procesului

Un alt avantaj al externalizarii serviciilor de recrutare consta in atragerea candidatilor care nu sunt intr-o cautare activa a unui loc de munca sau care nu s-au gandit la o schimbare pana sa fie contactati de recrutori. De asemenea, compania de recrutare contractata dispune de recomandari pentru identificarea candidatilor valorosi, pastreaza relatii cu oameni cheie din diferite domenii de activitate, fiind permanent informata de evolutia pietei muncii.

 

In cazul unei recrutari interne, nu pot fi contactati angajatii companiilor concurente deoarece acest lucru ar reprezenta un conflict de interese iar persoanele care nu sunt intr-o cautare activa a unui loc de munca sunt foarte greu de gasit. Singura optiune ramasa pentru cei care fac recrutarile intern este sa apeleze la recomandari ale angajatilor actuali sau sa trieze sutele de CV-uri disponibile pe piata.

Externalizarea serviciilor de recrutare este benefica deoarece companiile de HR sunt bune cunoscatoare a pietei fortei de munca in domeniu, a angajatorilor si a nivelelor salariale pentru pozitiile respective.
Prin urmare, consultanta oferita este valoroasa pentru identificarea nevoilor reale ale companiei si cerintele necesare pozitiei.

 

Companiile care doresc sa faca angajari si au department de resurse umane intern, fac recrutarea in timp ce se ocupa si de activitatile zilnice din cadrul companiei. Pe langa faptul ca aceste recrutari sunt mari consumatoare de timp si energie, resursele sunt si ele limitate, candidatii potriviti sunt greu de gasit iar rezultatul intarzie sa apara, ceea ce duce la pierderi pe mai multe nivele in cadrul companiei. Multe companii ajung sa isi faca o imagine negativa pe piata datorita procesului de recrutare defectuos, anuleaza programarile pentru interviu, omit sa dea feedback candidatilor in urma interviurilor, intarzie sa faca angajarea si risca astfel sa piarda oameni valorosi. Dar cum se descurca companiile care nu au departament de resurse umane intern?

Experienta companiilor de HR este masurata in sute de proiecte de recrutare, resursele, imaginea si prezenta pe piata muncii sunt un alt mare avantaj al externalizarii serviciilor de recrutare. Aceste avantaje iti asigura o rata mai mare de succes a proiectelor de recrutare, consultanta pe intreg procesul de recrutare in identificarea compatibilitatii candidatului cu echipa si printe altele aliniaza valorile acestuia cu valorile companiei tale. Toate aceste beneficii ale externalizarii serviciilor de recrutare si multe altele se vad imediat in castigarea de timp si economisirea de bani si pe termen lung rezultatele se pot vedea in candidatii care raman in compania ta si au o colaborare de lunga durata

 

 

Ti-ai facut planurile pentru 2016?

Da-ne voie sa iti prezentam cele mai bune solutii de recrutare

SMART RECRUITMENT este cea mai buna solutie de recrutare si selectie pentru pozitii din domenii in productie, inginerie si specialisti IT !

 

Prin SMART RECRUITMENT primesti garantie intre 3 si 6 luni pentru fiecare persoana angajata cu ajutorul nostru.

 

Cand alegi SMART RECRUITMENT:

 

 • Iti garantam investitia si succesul recrutarii prin respectarea cerintelor stabilite.
 • In timp ce tu te ocupi de activitatile prin care aduci mai multa valoare companiei tale, iti gasim persoana de care ai nevoie.
 • Primesti informatii reale si obiective referitoare la candidatii interesati de pozitie.
 • Specialistii nostri in recrutare creeaza o structura unica de interviu comportamental, ce asigura identificarea aspectelor care evidentiaza acele competente si componente motivationale care ii sunt necesare candidatului pentru ocuparea pozitiei cu succes.
 • Primesti informatii referitoare la motivatia candidatului, pe baza carora poti gandi un sistem de beneficii si un plan de dezvoltare al noului angajat.

STAR RECRUITMENT este cea mai buna solutie de recrutare si selectie necesara pentru pozitii de top si middle management.

 

Stii ce ar trebui sa includa cel mai bun proces de recrutare?

 

 • Assessment Center
 • Instrument evaluare
 • Coaching

 

Cu STAR RECRUITMENT beneficiezi de aceste instrumente care iti asigura investitia si succesul recrutarii!

 

Prin STAR RECRUITMENT primesti garantie intre 6 luni si 1 an pentru fiecare persoana angajata cu ajutorul nostru.

 

Cand alegi STAR RECRUITMENT:

 

 • Beneficiezi de metoda cu cel mai mare grad de predictibilitate prin integrarea candidatilor intr-un Assessent Center.
 • Poti sa fii observator in cadrul Assessment Center-ului, sa ai contact direct cu candidatii si control asupra procesului decizional.
 • Poti sa observi comportamentul candidatilor in confruntarea situatiilor pe care le pot intalni la locul de munca.
 • Iti faci o imagine acurata legata de compatibilitatea candidatilor cu organizatia ta, facilitandu-ti alegerea.
 • Observi suprapunerea valorilor candidatilor cu valorile organizatiei tale.
 • Prin Coaching stabilesti impreuna cu specialistul nostru obiectivele angajatului si eviti situatiile care pot sa apara pe parcurs, cum ar fi, pierderea motivatiei angajatului, lipsa satisfactiei.
 

 

Beneficiezi de garantia investitiei si a calitatii – Primesti omul potrivit sau primesti banii inapoi!

Iti prezentam cei mai buni oameni din piata si beneficiezi de sprijinul si consultanta data de un partener de incredere care te sustine pe durata intregului proces.

Beneficiezi de un proces de recrutare si selectie specializat in recrutarea pozitiilor de top si middle management, proces in care sunt implicati 12 specialisti in recrutare.

Beneficiezi de cel mai eficient instrument de evaluare, din perspective gradului de predictibilitate: centrul de evaluare.

Beneficiezi de garantie 99% in reusita procesului de recrutare, pentru ca ne angajam doar daca suntem siguri ca putem finaliza proiectul.

 

Star Recruitment este cea mai buna modalitate de a face o recrutare!

Star Recruitment vine cu 3 bonusuri la pachet!

 

 

Vrei sa recrutezi in urmatoarele 6 luni?

Lasa-ti datele de contact si Madalina te va suna pentru a-ti face o oferta personalizata!

diana

Nume: *

Prenume: *

Email: *

Nr. tel: *

 

 

“Inca de la inceput atunci cand ne-am intalnit pentru prima oara si am discutat despre nevoia noastra am stiut ca dificilul proces ce va urma va fi pe maini bune. Ulterior cand am inceput sa detaliem programul de Outplacement si totodata implicatiile sociale, emotionale dar si financiare am fost convins ca am facut o alegere corecta in ceea ce priveste colaborarea cu tine si binenteles cu echipa ta.
Incheierea proiectului in timpul stabilit si rezultatele obtinute sunt marturia unei bune colaborari.
Nu pot sa-mi doresc a mai avea o colaborare pe un astfel de proiect deoarece el reprezinta un moment delicat in existenta oricarei companii dar cu siguranta pot recomanda cu incredere Psihoselect ca un real suport pentru o alta companie care
ar traversa un moment dificil ca cel pe care noi l-am parcurs.
In perspectiva existentei unui alt tip de proiect sau subiect care sa necesite sprijinul unor profesionisti si prieteni nu voi ezita sa apelez la ajutorul Monicai si binenteles al colegilor sai.”

Silviu Toader – Perfetti Van Melle Benelux

 

“Acum cativa ani mergeam la Psihoselect si le ceream servicii punctuale. Astazi Psihoselect vine la noi si ne spune: pentru firma Dumneavoastra credem ca vi se potrivesc aceste servicii. Solutiile Psihoselect vin in sprijinul atingerii obiectivelor Energobit. Acesta numesc eu un parteneriat de durata.
Cand spun parteneriat de durata ma refer la o colaborare stransa, la o relatie castig-castig condimentata cu respect si cu mult profesionalism. Implicarea echipei Psihoselect si orientarea catre solutii au adus beneficii companiei noastre, motiv pentru care ne dorim sa continuam acest parteneriat. Recomand cu caldura serviciile Psihoselect.”

Florin Pop, Director Executiv, Energobit

“Sunt foarte multumit de oamenii pe care i-ati adus si ati fost destul de promti. Am colaborat deschis, am avut feedback bun, ati inteles ce am nevoie. Am colaborat flexibil si v-ati adaptat bine la nevoile mele.”

Bogdan Gavrea, CEO, Yellows

“Sustinere prin consiliere pe toata durata procesului de recrutre, transparenta informatiilor cheie legate de job si compania angajatoare, profesionalismul consilierului psihoselect, care ii induce un sentiment de siguranta. Fiind o prezentare deschisa si adaptata la fiecare candidat in parte, sustine identificarea jobului ideal pt un anumit candidat, elimina riscul aparitiei de neintelegeri viitoare cu viitorul
angajator; in timpul interviului asistat de consilierul Psihoselect m-am simtit sustinuta, in contextul in care era evidenta neutralitatea sa, interpretata prin prisma obiectivului castigcastig maxim pentru toate partile implicate.”

Paula Sipos, candidat in proces de recrutare

 

“Operativitate, e foarte important, sunteti foarte operativi. Calitate, pentru mine oamenii prezentati de Psihoselect si alesi sunt de valoare,
inca nu a plecat nimeni de la noi. Promtitudine in comunicare, modul si timpul de reactie la doleantele noastre.
Mi-a placut modul de prezentare al candidatilor, cu scurtele prezentari ale persoanelor si felul in care a decurs interviul de prezentare.
A fost usor, rapid si de calitate.”

Horneac Gabriel, Director vanzari, Magyar Aramszolgaltato SRL.

 

“Multumesc! Pentru ca ai fost si ati fost alaturi de noi intr-un moment deosebit de greu acela al despartirii de colegii nostri.
Cu siguranta fara ajutorul vostru ar fi fost foarte greu. Inca de la inceput atunci cand ne-am intalnit pentru prima oara si am discutat despre nevoia noastra am stiut ca dificilul proces ce va urma va fi pe maini bune.”

Cosmina Amariei, candidat

 

Vei evita situatia neplacuta de a avea un angajat care nu este compatibil cu valorile companiei tale si nu se ridica la nivelul standardelor impuse.

 

Vei avea un candidat care se pliaza pe cerintele tale, poseda competentele cerute si detine motivatia necesara pentru a dezvolta si a aduce un plus in afacerea ta.

 

Cand alegi PSIHOSELECT obtii rezultate sau primesti banii inapoi.

 

Iti prezentam cei mai buni candidati din piata, deoarece valorificam toate canalele in procesul de identificare, ceea ce ne aduce o rata de succes de 99% in procesele de recrutare.

 

Economisesti timp si bani in timp ce noi iti livram persoana de care ai nevoie si iti garantam reusita pentru ca acceptam doar proiectele pe care suntem siguri ca le putem finaliza.

 

Vrei sa recrutezi in urmatoarele 6 luni?

Gandeste strategic pentru anul care vine si include STAR Recruitment in planul tau!