O metoda de evaluare eficienta

Centrul de evaluare si dezvoltare Psihoselect a venit ca o nevoie fireasca, pentru ca am dorit mereu sa gasim metode de evaluare care sa ofere un ajutor real companiei, dar si angatilor, respectiv candidatilor. Inainte de a realiza acest centru, am demarat un proces riguros de cercetare, pentru a ne asigura ca vom crea un serviciu cu adevarat performant. Subiectul a fost de un real interes pentru Psihoselect, Claudia Indreica realizand si o teza de doctorat cu tema ”Dezvoltarea si implementarea centrelor de evaluare, ca metoda de selectie a personalului.” Pe o piata asaltata de foarte multe teste de evaluare care nu produc raspunsurile cautate de echipele de HR sau de catre manageri, noi venim cu un instrument construit pe principii solide.

Metodele de evaluare din cadrul centrului sunt complexe și se adaptează scopului pentru care acesta a fost pornit. Pentru promovarea sau selecția managerilor, pentru a diagnostica nevoile de training sau pentru dezvoltarea abilităților angajaților.

Ca o particularitate, această metodă implică mai mulți evaluatori, putând participa și persoane din managementul superior sau din echipa de HR a organizației. Toți evaluatorii vor fi instruiți temeinic pentru acest rol.

Se pot masura o serie de dimensiuni, in functie de nevoile organizatiei: comunicare, capacitatea de analiza si sinteza, planificare si organizare, capacitatea de a delega, flexibilitate si adaptabilitate, initiativa si proactivitate, dorinta de invatare, gandire strategica si inovare. Exista si alte dimensiuni ce pot fi masurate si care vor fi alese in functie de nevoile organizatiei – talentul pentru afaceri, cunostinte tehnice, capacitatea de a angaja si a concedia oameni, curajul managerial, capacitatea de a forma echipe de succes, capacitatea de lua decizii rapide, relationarea cu alte departamente sau cu mediul exterior, managementul conflictului sau management la distanta.

Cele mai multe centre de evaluare au fost implementate impreuna cu echipele de HR, la nivelul organizatiilor din Transilvania. Centrul nu tine de o anumita locatie, este realizat pentru o organizatie, pentru echipe interne sau ca o modalitate de evaluare a candidatilor selectati pentru o pozitie noua.

 

Claudia Indreica este persoana de contact pentru realizarea centrului de evaluare si dezvoltare.

claudia_indreica@psihoselect.ro 

Avantajele Centrului de evaluare si dezvoltare

Numar persoane evaluate concomitent

Numar mare de persoane evaluate in acelasi timp (6 - 12 persoane)

Adaptare exercitii si jocuri de rol

Posibilitatea de a adapta exercitiile individuale si de grup si jocurile de rol pentru scopul si dimensiunile urmarite de organizatie

Rezultate greu de falsificat

Rezultatele sunt greu de falsificat, feedback-ul este atat oral, cat si scris

Evaluare reactii si performanta

Posibilitatea de a evalua corect reactiile si performanta in contextul job-ului

Comportament pentru rezolvare situatie

Testele permit demonstrarea comportamentului necesar rezolvarii situatiei

Acceptare rezultate

Rezultatele sunt usor acceptate de catre participanti

Raspuns favorabil

Participantii raspund favorabil si recunosc utilitatea acestei experiente

SPUNE CUM PUTEM COLABORA

Solicita o oferta!