O metodă de evaluare eficientă

Centrul de evaluare și dezvoltare Psihoselect a venit ca o nevoie firească, pentru că am dorit mereu să găsim metode de evaluare care să ofere un ajutor real companiei, dar și angajaților, respectiv candidaţilor. Înainte de a realiza acest centru, am demarat un proces riguros de cercetare, pentru a ne asigura ca vom crea un serviciu cu adevărat performant. Subiectul a fost de un real interes pentru Psihoselect, Claudia Indreica realizând şi o teză de doctorat cu tema ”Dezvoltarea și implementarea centrelor de evaluare, ca metodă de selecție a personalului.” Pe o piață asaltată de foarte multe teste de evaluare care nu produc răspunsurile căutate de echipele de HR sau de către manageri, noi venim cu un instrument construit pe principii solide.

Metodele de evaluare din cadrul centrului sunt complexe și se adaptează scopului pentru care acesta a fost pornit. Pentru promovarea sau selecția managerilor, pentru a diagnostica nevoile de training sau pentru dezvoltarea abilităților angajaților.

Ca o particularitate, această metodă implică mai mulți evaluatori, putând participa și persoane din managementul superior sau din echipa de HR a organizației. Toți evaluatorii vor fi instruiți temeinic pentru acest rol.

Se pot măsura o serie de dimensiuni, în funcție de nevoile organizației: comunicare, capacitatea de analiză și sinteză, planificare și organizare, capacitatea de a delega, flexibilitate și adaptabilitate, inițiativă și proactivitate, dorința de învățare, gândire strategică și inovare. Există și alte dimensiuni ce pot fi măsurate și care vor fi alese în funcție de nevoile organizației – talentul pentru afaceri, cunoștințe tehnice, capacitatea de a angaja și a concedia oameni, curajul managerial, capacitatea de a forma echipe de succes, capacitatea de lua decizii rapide, relaționarea cu alte departamente sau cu mediul exterior, managementul conflictului sau management la distanță.

Cele mai multe centre de evaluare au fost implementate împreună cu echipele de HR, la nivelul organizațiilor din Transilvania. Centrul nu ține de o anumită locație, este realizat pentru o organizație, pentru echipe interne sau ca o modalitate de evaluare a candidaților selectați pentru o poziție nouă.

 

Claudia Indreica este persoana de contact pentru realizarea centrului de evaluare și dezvoltare.

claudia_indreica@psihoselect.ro 

Avantajele Centrului de evaluare și dezvoltare

Număr persoane evaluate concomitent

Număr mare de persoane evaluate în același timp (6 - 12 persoane)

Adaptare exerciții și jocuri de rol

Posibilitatea de a adapta exercițiile individuale și de grup și jocurile de rol pentru scopul și dimensiunile urmarite de organizație

Rezultate greu de falsificat

Rezultatele sunt greu de falsificat, feedback-ul este atât oral, cât și scris

Evaluare reacții și performanță

Posibilitatea de a evalua corect reacțiile și performanța în contextul job-ului

Comportament pentru rezolvare situație

Testele permit demonstrarea comportamentului necesar rezolvarii situației

Acceptare rezultate

Rezultatele sunt ușor acceptate de catre participanți

Răspuns favorabil

Participanții răspund favorabil și recunosc utilitatea acestei experiențe

SPUNE CUM PUTEM COLABORA

Solicită o ofertă!