Managerul potrivit în compania potrivită

Cea mai importantă resursă a oricărui business de succes o reprezintă oamenii. Angajaţii cheie din top management sunt liderii care se diferenţiază prin calităţile excepţionale şi care se integrează în mod complet şi fără efort în cultura organizaţională. Sunt poziţii C-level executive – CFO, CTO, CMO, COO, CIO, CSO etc.

Aceşti lideri talentaţi şi cu experienţă prezintă un avantaj competitiv pentru orice firmă, însă descoperirea şi atragerea lor este o provocare serioasă. De multe ori, companiile investesc foarte mulţi bani, timp şi efort şi totuşi eşuează. Recuperarea după o greşeală de angajare la nivel de leadership este extrem de dificilă, iar multe companii nu reuşesc niciodată să depăşească acest impas. La Psihoselect, am dezvoltat un sistem complex de identificare a liderilor potriviţi pentru business-urile partenerilor noştri, pentru a asigura schimbările pozitive în companie prin leadership de excepţie.

În anul 2008, în contextul unei pieţe în plină dezvoltare, necesităţile de recrutare deveneau tot mai complexe. Multe companii de top din Transilvania începuseră să conştientizeze necesitatea acoperirii unor poziţii de top management cu oameni cheie, care aveau să asigure succesul business-ului. În acest context, Psihoselect lansa serviciul de headhunting. Între timp, am devenit una dintre companiile de headhunting de top din Transilvania, construim o experienţă bogată pe pieţele din Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Alba Iulia, Dej, Timişoara, Arad, Târgu-Mureş, Satu Mare, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Brașov, Orăştie şi Bucureşti.

Psihoselect îşi ajută partenerii să găsească acei top manageri de excepţie, care nu sunt doar performanţi în profesia lor, dar care se şi potrivesc culturii organizaţionale. Identificarea acestei compatibilităţi este esenţială pentru ca liderii să rămână în companie pe termen lung, contribuind fundamental la succesul business-ului.

Angajamentul nostru faţă de parteneri nu se opreşte la angajarea candidatului. Ne dorim să construim echipe de succes şi să aducem valoarea companiilor cu care colaborăm, prin liderii de excepţie pe care îi recrutăm, pentru a asigura creşterea business-ului.

ETAPELE PROCESULUI DE HEADHUNTING

Fă alegerea corectă! Alege Psihoselect!

ETAPA 1

Definim împreună business-ul, piața, competențele necesare și valoarea de care este nevoie în companie

ETAPA 2

Promovăm imaginea de angajator și contribuim la employer branding-ul companiei tale

ETAPA 3

Identificăm și atragem candidații potriviți, comunicând pe tot parcursul derulării procesului de headhunting

ETAPA 4

Uilizăm instrumente de evaluare în funcție de competențe

ETAPA 5

Prezentăm candidații aleși

ETAPA 6

Follow up după angajare și garanție

SPUNE CUM PUTEM COLABORA

Solicită o ofertă!