Cultura Performantei – cum o dezvoltăm? – Conferinta Romanian Business Leaders – aprilie 2022
Moderator: Claudia Indreica, CEO Psihoselect
● Dragoș Petrescu, Președinte @City Grill Restaurants si Presedinte RBL
● Ilie Bolojan, Președinte @ Consiliul Județean Bihor
● Mihai Boldijar, Director General Robert Bosch SRL, Vicepreședinte regiunea România și Bulgaria, Președinte PAR (Parteneriatul Auto Român)
Dezvoltarea culturii performanței, susținerea și încurajarea acesteia a fost dezbătută în cadrul conferinței din trei perspective: cea a antreprenoriatului, a multinaționalei și a organizației de stat/ instituții publice.
din conținut …
„Am vrut ca administrația să nu mai lucreze pentru ca ea însăși să existe, ci să lucreze pentru cetățeni. Oradea era un oraș gri. 5 ani am dat orădenilor facilități: împrumuturi și scutiri pentru reabilitarea fațadelor și clădirilor. Dar nu a funcționat. Când am dublat impozitele pentru cei care nu renovau fațadele, lucrurile au început să funcționeze. Există mecanisme de management și în sistemul public.”, Ilie Bolojan, Președinte Consiliul Județean, Bihor.
„Competitivitatea nu înseamnă „merge și așa”, ci înseamnă performanță și excelență, iar acest lucru pornește din educație.”, Mihai Boldijar, Director General Robert Bosch, Vicepreședinte regiunea România Bulgaria.
Intrebarile la care am raspuns:
1. Care au fost elementele definitorii care v-au ajutat sa ajungeti la primele rezultate/performante?
2. Ce inseamna cultura performantei in compania/ institutia pe care o conduceti? Care sunt liniile definitorii care stau la baza unei astfel de culturi în compania/instituția pe care o conduceți?
3. Care este rolul liderului in definirea unei culturi a performanței, in implementarea și monitorizarea ei. Cum trebuie să fie acest lider?
4. Care ar fi recomandarea dvs. pentru cei care doresc să construiască în companiile lor o cultură care să favorizeze performanța. La ce să renunțe? Ce să faciliteze? Cum să abordeze lucrurile?