Cum cresti performanta angajatilor folosind grafice vizuale
Printre valorile unei companii, se numara si cresterea performantei angajatilor. Recomand ca aceasta valoare sa isi gaseasca locul in fiecare companie. Odata ce reusesti sa masori si sa ai o imagine constanta a performantei angajatilor tai, iti este mult mai usor sa implementezi strategii de crestere a performantei.
Stiai ca primul grafic care a dus la cresterea performantei folosind grafice vizuale a fost cel pe care Charles Minard l-a folosit cand a pus invazia lui Napoleon asupra Rusiei, in hartii si grafice? Acela a fost primul grafic statistic.
Graficele vizuale pot genera oportunitati la care nici nu te-ai fi gandit. Daca vrei imbunatariri la partea de Relatii Clienti, foloseste un grafic vizual. Angajatii tai vor avea acces mereu la rezultatele muncii lor, influentand astfel modul in care se vad ca performanta, dar si ca evolutie.
Fiind expus la ceea ce ai reusit sa realizezi concret, ilustrat prin numere, in mintea ta se creeaza un echilibru. Stiind ce ai facut bine, dar si mai putin bine, stii de unde sa incepi si cum sa echilbrezi cifrele si graficul actiunilor tale.
De ce e important si ce beneficii iti aduc graficele vizuale in companie? Cum reusesti sa cresti performanta angajatilor folosindu-te de grafice vizuale? Cum arata cele mai folosite modele de grafice vizuale folosite la nivel mondial?
In articolul de astazi iti voi raspunde la fiecare intrebare, iar la finalul lecturii, vei fi cu un pas mai aproape de o performanta crescuta. Vei reusi, folosind grafice vizuale, sa mentii atentia angajatilor activa si le vei creste concentrarea si focusul in directia pe care ai setat-o deja. Bineinteles, performanta acestora va avea imbunatariri, iar tu te vei bucura de evolutie si succes in scurt timp.
Uite in cat de putine cuvinte iti demonstrez beneficiile folosirii graficelor vizuale
- Poti identifica ce domenii din companie au nevoie de o atentie sporita sau de imbunatariri;
- Poti identifica care sunt aspectele care influenteaza comportamentul clientului;
- Poti sa intelegi mai clar care produse sunt cele mai cautate;
- Poti chiar sa prevezi volumul vanzarilor.
Acestea sunt doar cateva din aspectele pe care le poti urmari si imbunatati, folosind grafice vizuale. Suna tentant, nu-i asa?
In continuarea lecturii tale de astazi, ifi ofer 3 beneficii ale graficelor vizuale. Productivitatea angajatilor tai va avea parte de o evolutie vizibila. Aseaza-te confortabil, ia un pix si o foaie si noteaza-ti ceea ce ti se pare ca se pliaza pe compania ta:
-
Informatie in forma comprimata:
Graficele vizuale nu doar ca iti structureaza surplusul de informatie, ci iti si ordoneaza tot amalgamul acela adunat, intr-o modalitate mult mai eficienta.
Din pacate, sunt nenumarate companii care se ineaca in surplus de informatie, tabele si grafice inutile, pe care angajatii nu reusesc sa le inteleaga.
Graficele vizuale, reusesc sa usureze eforturile creierului de a procesa informatia obositoare, datorita structurii simple. Ti s-a intamplat vreodata sa incerci sa intelegi un detaliu si ai reusit abia dupa ce ai vazut conexiunea cu altceva? Graficile vizuale fac asta. Ai in fata ta conexiuni intre alte informatii si cifre, astfel incat poti sa interpretezi totul cu usurinta si foarte rapid.
Mai simplu de atat, folosind grafice vizuale ai acces la informatie cand vrei si cand ai nevoie. Vei fi mult mai productiv.
Un raport facut in 2013 de catre Aberdeen, a demonstrat ca afacerile care se folosesc de grafice vizuale sunt cu 28% mai productive decat cele care nu folosesc metoda aceasta.
In infographic-ul de mai jos vei observa detalii privitoare la fiecare aspect care influenteaza circulatia intr-un oras metropolitan din America. Infographic-ul prezinta cum conduc oamenii si cat platesc ei doar pentru faptul ca sunt blocati in trafic.
De asemenea, graphicul ofera modalitati prin care aceste evenimente pot fi evitate, cum ar fi orele la care e cel mai aglomerat si orele la care se poate circula usor. Un astfel de graphic este extrem de benefic: de exemplu daca vrei sa rezolvi intarzierile cauzate de trafic. Faptul ca angajatii intarzie din pricina traficului le scade productivitatea. Exclude acest lucru, facand si tu un graphic pretabil pe traficul din orasul tau.
-
Graficele vizuale ajuta angajatii sa identifice cele mai noi trend-uri si schimbari de pe piata
Angajatii tai se confrunta cu munti de informatii pe care nu reusesc nici cum sa le parcurga, mai ales sa le ordoneze intr-un mod productiv?
Nu esti singurul afectat de virusul acesta al surplusului de informatie. De aceea, folosind grafice vizuale vei reusi si tu , si angajatii tai, sa observati noi oportunitati si noi intuitii. Riscul de a le trece cu vederea, fiind ingropati in informatii, este destul de ridicat.
Folosind un grafic vizual, angajatii vor identifica cele mai noi trenduri mult mai usor. Vor reusi sa isi dea seama de interesele clientilor tai si care dintre ele predomina.
Vor reusi chiar sa urmareasca si sentimentele clientilor, astfel incat apar idei noi de produse, servicii etc.
In graficul de mai jos vei observa cresterea si descresterea unor companii care sunt sau au fost la un moment dat pe piata aeriana. Unele companii, dupa cum vei vedea, au dominat piata cumparand alte companii mai mici. Cresterea sau descresterea poate sa fie vizualizata pe parcursul a mai multor ani, ceea ce clarifica si mai tare imaginea evolutiei.
-
Indici cu precizie motivul declinarilor in afacere
Folosind un grafic vizual te ajuta sa interactionezi direct cu informatia, aducand la suprafata detalii semnificative. Daca te folosesti de un spreadsheet, acesta te poate informa ca vanzarile pe instrumente mecanice au scazut in luna aprilie.
Nu iti va spune in schimb de ce au scazut. Daca te folosesti de informatie in timp real si o poti vizualiza, ai acces la ultimele vanzari. La ce fel de modele s-au vandut bine si care nu s-au vandut deloc. Mai apoi, intelegi si motivul pentru care nu s-au vandut unele instrumente. Motivele pot fi diverse. De la competita a oferit un discount, la calitatea instrumentelor care lasa de dorit.
Dupa analiza graficului, cauti cele mai bune solutii.
Iti doresc mult spor la realizat grafice vizuale cat mai interesante.
P.S Lasa-mi un comentariu daca ti se pare sau nu utila ideea de grafic vizual. Spune-mi care ar fi primul lucru pe care l-ai pune pe grafic. Sunt curioasa de rezultatul final.
Drag,
Claudia